ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ID: TOUR-CH006

Responsive image
 • €20 - €50

Περιγραφή

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Ημέρες : ΚΥΡΙΑΚΗ ( 01/07 -02/09)

Αναχώρηση από τη Χίο: 09.00

Αναχώρηση από τις Οινούσσες: 17.00

Διάρκεια ταξιδιού: 1 ώρα 

Ανατολικά της Χίου, μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του νησιού και απέναντι από τη Λαγκάδα, βρίσκεται το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών.  Η πρώτη εικόνα , φθάνοντας στο λιμάνι του κεντρικού νησιού, είναι το όμορφο χωριό της Αιγνούσας, αμφιθεατρικά χτισμένο σε απότομο λόφο. Ανεπιτήδευτη, γαλήνια και αυθεντική προσκαλεί τον επισκέπτη να περιπλανηθεί στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και να θαυμάσει τα πολυτελή παραδοσιακά αρχοντικά, καθώς από το νησί κατάγονται πολλές εφοπλιστικές οικογένειες.

Μπαίνοντας στο γραφικό λιμανάκι, σας καλωσορίζει η χάλκινη γοργόνα, με το στέμμα και το ιστιοφόρο στο αριστερό της χέρι, σήμα κατατεθέν που χαρακτηρίζει τη ναυτική παράδοση του νησιού, ενώ περπατώντας στην πλατεία Ναυτοσύνης, συναντάτε το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, το πρώτο άγαλμα στην Ελλάδα, που αφιερώθηκε στους απολεσθέντες ναυτικούς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πολλές εκκλησίες και τα εξωκλήσια του νησιού. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει ο Ι. Ναός  του Αγίου Νικολάου, που αποτελεί το καμάρι του νησιού και το υπέροχο μοναστήρι του Ευαγγελισμού. Οι θρησκευτικές τοιχογραφίες που κοσμούν το μοναστήρι είναι μοναδικές και είναι έργο του αγιογράφου Φώτη Κόντογλου.

Αξίζει να επισκεφθείτε επίσης το εντυπωσιακό Ναυτικό Μουσείο, ανάμεσα στα εκθέματα του οποίου περιλαμβάνονται ομοιώματα  πλοίων ( τα περισσότερα από τα οποία κατασκευασμένα από Γάλλους αιχμαλώτους στην Αγγλία κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων), ναυτικά όργανα, εργαλεία καραβομαραγκών, παλιές φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής συλλογή όπλων του 18ου και 19ου αιώνα καθώς επίσης και σκεύη από τη Γεωμετρική Εποχή.

Το μοναδικό τοπίο της γαλήνης και της φυσικής ομορφιάς συμπληρώνεται από τις πεντακάθαρες βοτσαλωτές ή αμμουδερές παραλίες που βρίσκονται περιμετρικά του νησιού και την καθαρή καταγάλανη θάλασσα που το αγκαλιάζει. 

Στο νησί υπάρχουν αρκετά εστιατόρια με φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακούς μεζέδες  για να γευματίσετε. 

Availability & Prices

Package Από Εώς Τιμή
01-06-2018 30-09-2018 € 50 per person
01-06-2018 30-09-2018 € 20 per person

Αίτηση πληροφορίων

    CAPTCHA

     Σχόλια

     Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο